Opdateret den 18 Maj 2002

Tvillinge kolik

 

Tryk her for at komme tilbage til Tvillinge siden
 

Indhold

  1. Forventningerne
  2. Bøvsning er vigtigt
  3. Bøger vi har brugt
  4. Zoneterapi til maven
  5. Laktulose saft og maven
  6. Fortidlig fødsel

Forventningerne

Vi forventede en hel masse og glædede os ud over alle grænser til vores børn skulle komme.  Børn er jo dejlige og babyer er endnu bedre. Børnene kom, men det var ikke alting der blev som forventet.  Mange spurgte om det ikke er hårdt at have to børn på samme alder.  Det er hårdt, men det er endnu hårdere at have to spædbørn der begge har kolik.

Og hvad gør man så når man kun har to hænder, men hele to utrøstelige børn, der kan græde i 8 til 13 timer om dagen?

Vi tænkte altid på et andet par som vi havde mødt på Roskilde Amt Sygehus, der lige havde fået 3 børn samtidig og havde 2 større børn i forvejen.  Hvordan mon de klarer sig og har disse børn måske også haft kolik. Det kunne godt hjælpe en lidt på den rigtige vej.

Når man har flere børn på samme alder og kun er et forældre par til at passe dem, er det svært at finde aflastning i hverdagen.  Det er jo ikke muligt at den ene tager over imens den anden holder en pause, for hvem skal så tage sig af barn nr. 2. indhold.

Bøvsning er vigtigt

Bøvsning er en meget vigtigt funktion, og man blive noget så træt af alle de mennesker, der hele tiden ved lige hvordan ens spædbarn skal behandles.  De kommer ofte med kommentaren,  ja spædbørn skal jo græde det er godt for deres lunger, o.s.v.  o.s.v..

BØVSNING er en meget unik ting fra barn til barn, og det er en fornøjelse at komme på besøg hos dem der ved alt med ens egne to kolik børn. At se at deres ansigter bliver lige så lange som ens eget var, når disse fantastiske råd ikke rigtig fungerer. De ser hurtigt lige så trætte ud som en selv og det er som om, at de nu har lidt nemmere ved at forstå ens situationen. De holder meget hurtigt helt op med deres gode råd.

Det som man har brug for er ikke de gode råd, men bare at folk lytter til ens situation. Til gengæld er grund-ideer om hvilke typer af bøvsetekninker der er mulige, en meget god og vigtig ballast som derefter kan afprøves lidt efter lidt.  Man kan læse sig til mange af disse metoder, se nedenstående liste. indhold.
 

Bøger:

En bog med gode bøvse stillinger med mere er:

Kolik og Gråd, håndbog for desperate forældre
af Birgitte Lystrup, 61.39

En bog om kolik, skrevet af en psykolog der selv fik et kolik barn:

Kolik
af Anne-Marie Maribo, 61.39
 

En bog der beskriver de mange ting et spædbarn oplever:

Et spædbarns dagbog
af Daniel N. Stern, 13.43
 

En bog om problemet at være født fortidligt:

Gid jeg havde været foster lidt længere
af Jette Guldborg og Janne Sort, 61.6011

indhold.

Zoneterapi

Vi søgte hjælp mange steder, for vi var meget desperate og fik ikke søvn nok selv. Men alle sagde bare, at vores børn jo fik modermælk og det var det bedste man kunne give børnene. Det skal her nævnes at vores to drenge er født 2 måneder fortidligt  og det selvfølgeligt betyder at de var meget umodne.

Det endte med at vi startede på zoneterapi og efter et par gange kunne vi se nogle meget positive resultater. Måske ville de være kommet alligevel, men vi tror stadig på, at det var zoneterapien der hjalp. Og det er jo det  mest vigtige.  Vi har begge selv fået en omgang zoneterapi, som er en yderst behagelig oplevelse, og vi kan godt forstå, hvis det skulle hjælpe børnene. Alle forældre burde faktisk prøve denne type behandling,  man føler sig langt mere frisk bagefter.  Desværre skulle vores behandler en tur på ferie og vi havde derfor en pause, og begge børn fik det faktisk værre igen. indhold.

Laktulose saft

Vi kontaktede igen vores læge, men han var på ferie og vi fik hans kollega.  Vi fortalte at begge børn virkede som om de havde det dårligt og at deres afføring var meget mørke grøn.  Vi fortalte også at Oliver kun havde afføring med over en ugers mellemrum og Max imellem 3 til 4 dage. I øvrigt var afføringen så mørk at vi var bange for at det var maveinfektion. Lægen fik at vide at de fik modermælk, men da han havde hørt at børnene ikke kastede op sagde han.  Det må være tarmkolik, og selvom de for modermælk, bør I prøve med noget laktulose saft, og se om afføringen ikke bliver lysere og at børnene kommer oftere af med afføringen.  Vi prøvede dette, og det har gav et meget positivt resultat.

Da Oliver var 9 måneder fik han stadig laktulose en gang imellem,  for at han kunne komme af med afføringen.  Men det ser ud til at det at han nu bevæger sig mere, har startet en naturlig god afføring i hverdagen.

Da Oliver var 1½ år gik vi til Lægen og fik undersøgt hvorfor Oliver ofte græder når hans skal af med afføringen. Vi har ikke fået et svar endnu og der er stadig problemer med det.

Oliver havde stadig problemer med afføringen da han var 2½år.

18/5-2002:
Men nu er Oliver 5 år og han har det godt i sin mave. Vi er ikke sikre på hvad det var, men tror at det har været en følelsesmæssig reaktion og stress betinget.

indhold.

Tryk her for at komme tilbage til Tvillinge siden